2011 Apaydin Trio 20 november

Het “Apaydin Trio” bestaat uit Moniek Schippers, klarinet/ Marinke Visser, cello/ Selen Apaydin, piano. Apaydin is Turks voor ‘helder’ of ‘fris’, en zo klinkt het trio ook. Het trio heeft al op vele plaatsen opgetreden, waaronder de Bachzaal in Amsterdam, de Kunstkerk in Dordrecht en diverse zalen in Rotterdam. Hoewel nog niet zo lang afgestudeerd hebben alledrie de dames al een behoorlijke staat van dienst. Marinke heeft als celliste o.a. gespeeld in het orkest van Symphonica in Rosso met Paul de Leeuw en Lionel Richie. Moniek is werkzaam als remplaƧant bij o.a. het Noord Nederlands Orkest, het Orkest van het Oosten en het Rotterdams Filharmonisch Orkest. Selen heeft opgetreden in onder meer de Doelen in Rotterdam en heeft zelfs voor de Koningin gespeeld in het Concertgebouw.
Het repertoire van het trio is zeer divers en varieert van romantische Brahms tot minder bekende hedendaagse composities. Meer over het trio is te vinden op de website:

http://apaydintrio.weebly.com/apaydin-trio.html

 

Ook beleven we op deze dag, om met een duur woord te spreken, een wereldpremiĆØre. De compositie van Hans Tolhuijs “Mijmeringen op een winterse zondagmiddag” voor klarinet, cello en piano zal deze middag voor de eerste keer worden uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.