2014 Lodie Meijers, Daniël Mathot en Jacques Schols

Wat was dat een mooi concert op 9 november! Met Lodie Meijers (zang), haar lief Daniël Mathot (gitaar) en Jacques Schols (bas).

Lodie Meijers was actief in verschillende jazzbands en heeft met theaterfunkband Mr Moody op allerlei podia gestaan variërend van Tivoli tot en met de Parade en het Oerol festival. Daarnaast heeft ze twee all female close harmony groepen opgericht en geleid. Na haar studies aan het conservatorium van Rotterdam en het conservatorium van Den Haag heeft ze zich gestort op het lesgeven, met liefde geeft ze haar passie voor de muziek op die manier door aan anderen.

Jacques Schols speelt samen met Daniël in het Bourgondisch Combo. In de jaren zestig tot 1967 speelde hij met het kwartet van Misha Mengelberg. Daarna speelde hij vaak met drummer John Engels in een ritmesectie. Beiden speelden in het trio van Louis van Dijk. Verder speelde Schols onder meer met Piet Noordijk, Frank Giebels en Ted Brown.

Daniël Mathot speelt momenteel (naast het www.bourgondischcombo.com) in de latin jazz band Paradigm (www.paradigm-musiq.com) en de balkan beat band Kasha Nasha (www.kashanasha.com).

Als verrassing brachten ze een stuk van Hans ‘Do not go gentle into that good night’, op de beroemde tekst van Dylan Thomas. Jacques Schols verliet ons helaas met ambulance maar is inmiddels weer helemaal opgeknapt.

IMG_6831

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.