2013 Nele Mennes foto

Nele Mennes

Nele Mennes in actie

2013 Nele Mennes 28 april

We hebben weer een pracht concert aangeboden gekregen van een jonge muzikante die zeer getalenteerd is, Nele Mennes. Nele gaat op zondag 28 april haar voorstelling Naakt bij ons laten horen.

In Naakt geeft theatermaker en zangeres Nele Mennes zich bloot. Figuurlijk dan. Met haar eigen Vlaamse liedjes en poëtische hertalingen van Brel schept ze een sfeer waar het prettig toeven is. Een ontwapenend programma vol krachtige songs waarin je wordt meegezogen, bij weg droomt én wordt verrast. Intiem en humoristisch; en zichzelf smaakvol begeleid.
Ook zal Nele op dit concert het lied “Flirting” van Hans zingen onder zijn begeleiding. Het is gecomponeerd op een tekst van Angela.

Trek uw beste kleren aan, kom luisteren en geniet!

Korte biografie:
Nele Mennes (Antwerpen, 1982) is theatermaker, zangeres en actrice.
Ze studeerde af aan het conservatorium Rotterdam in de richting muziektheater en speelde in voorstellingen als In de blonde engel, Ons moeke was een schoon madam, Manquement en Borsten en Basilicum. Tevens was zij te zien in de TV-serie Café de liefde.

Hier de link naar mijn you-tube-filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=nkqVBGi3_oc
Komend seizoen speelt Nele naast haar eigen liedjesprogramma Naakt in Bakker Wiebel, een swingende bakmusical voor kinderen.
Meer info op www.nelemennes.com

2012 Kerstconcert foto

Cyril en Jet

Cyril en Jet in actie

2012 Kerstconcert 16 december


De pepernoten liggen al in de winkel, en wij zijn al met de Kerst bezig. We hebben een pracht concert aangeboden gekregen met jonge muzikanten die zeer getalenteerd zijn, Cyrill Ibrahim en Jet van Helbergen.  Zij komen een heel gevarieerd KerstConcert geven bij ons thuis. In bijgaand pdf lees je meer over hun carrière.

Cyrill en Hans zijn in hetzelfde jaar begonnen aan hun studie aan het conservatorium. We vonden elkaar in goede gesprekken. Met Jet van Helbergen heeft Hans samengewerkt aan een ‘een minuut’ compositie voor twee sopranen ihkv de “Yo-Opera” dagen in Utrecht in 2007.Kerst Programma v. Helbergen en Ibrahm(1)

2012 Early Bird Special foto

Early Bird Special

Freek en Maurits in actie

2012 Early Bird Special 15 april

Op 15 april komt het duo “Early Bird Special” bestaande uit Freek Halsema (trombone) en Maurits Fondse (piano) diverse jazz werken spelen.

Na een eerste muzikale ontmoeting via een wederzijdse vriendin was de gedachte geboren. Een uitzonderlijke muzikale klik alsmede een gezamenlijke voorliefde voor jazz en pop, ja, eigenlijk voor mooie liedjes. Daarom is de ervaring om deze heren te horen spelen zo’n prettige. Zowel Maurits Fondse als Freek Halsema hebben hun sporen in de muziek al ruimschoots verdiend. Beiden zoeken in deze muzikale vriendschap nieuwe dieptes in tijdloze liedjes. En eigen songs, natuurlijk ook.


Daarbij ook weer een compositie genaamd “IJZEL” die Hans Tolhuijs voor Freek en Maurits heeft geschreven.

Freek hebben jullie wellicht ontmoet bij onze laatste huisconcert, want hij heeft een woning en studio hier vlakbij.
Voor meer informatie over Freek Halsema www.freekhalsema.com
Voor meer informatie over Maurits  Fondse www.mauritsfondse.com.
Voor meer informatie over “Early Bird Special” www.freekhalsema.com/Freek/Early_Bird_Special.html

2011 Apaydin Trio opname

Het stuk van Hans is te beluisteren:

http://www.hanstolhuijs.nl/mijmeringenopeen.html

2011 Apaydin Trio Foto

Apaydin Trio

De dames in actie

2011 Apaydin Trio 20 november

Het “Apaydin Trio” bestaat uit Moniek Schippers, klarinet/ Marinke Visser, cello/ Selen Apaydin, piano. Apaydin is Turks voor ‘helder’ of ‘fris’, en zo klinkt het trio ook. Het trio heeft al op vele plaatsen opgetreden, waaronder de Bachzaal in Amsterdam, de Kunstkerk in Dordrecht en diverse zalen in Rotterdam. Hoewel nog niet zo lang afgestudeerd hebben alledrie de dames al een behoorlijke staat van dienst. Marinke heeft als celliste o.a. gespeeld in het orkest van Symphonica in Rosso met Paul de Leeuw en Lionel Richie. Moniek is werkzaam als remplaçant bij o.a. het Noord Nederlands Orkest, het Orkest van het Oosten en het Rotterdams Filharmonisch Orkest. Selen heeft opgetreden in onder meer de Doelen in Rotterdam en heeft zelfs voor de Koningin gespeeld in het Concertgebouw.
Het repertoire van het trio is zeer divers en varieert van romantische Brahms tot minder bekende hedendaagse composities. Meer over het trio is te vinden op de website:

http://apaydintrio.weebly.com/apaydin-trio.html

 

Ook beleven we op deze dag, om met een duur woord te spreken, een wereldpremière. De compositie van Hans Tolhuijs “Mijmeringen op een winterse zondagmiddag” voor klarinet, cello en piano zal deze middag voor de eerste keer worden uitgevoerd.

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.